Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Το τραγούδι Cambodia της Kim Wilde σε κόμικ



Για τους περισσότερους νεαρούς της δεκαετίας του 80 η Kim Wilde ήταν ένας ανεκπλήρωτος έρωτας. Η πανέμορφη Kim με το αγγελικό πρόσωπο, το ξανθό μαλλί και το καλλίγραμμο μικροσκοπικό κορμί και την υπέροχη φωνή έκανε πολλούς από εμάς να αναστενάξουμε την δεκαετία εκείνη.

Το Cambodia ήταν το τέταρτο single της γλυκιάς Βρετανιδούλας και κυκλοφόρησε τέλη του 1981. Συγκεκριμένα εκείνη την χρονιά η Wilde είχε σημειώσει 3 επιτυχημένα σίγκλς και ένα εμπορικό ντεμπούτο άλμπουμ.

Το σίγκλ Cambodia έγινε τεράστια ευρωπαϊκή επιτυχία. Μόνο στη Γαλλία πούλησε περισσότερο από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Η δεύτερη πλευρά του σίγκλ (που τότε κυκλοφορούσαν μόνο βινύλια και κασέτες) ήταν το τραγούδι"Watching For Shapes". 

Σύμφωνα με τους στίχους του "Cambodia" , αναφέρεται στα συναισθήματα μίας γυναίκας η οποία ζει στην Ταϊλάνδη, και της οποίας ο σύζυγος, που εργάζεται στην πολεμική αεροπορία, φεύγει για την Cambodia. ("Well he was Thailand based/she was an airforce wife/he used to fly weekends/it was the easy life...He had a job to do/flying to Cambodia"). 

Η μικρή αυτή ιστορία απεικονίζεται στο οπισθόφυλλο του δίσκου σε μορφή κόμικ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: