Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

A solo Album by Candice Night


Η Candice Night γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1971. Η Αμερικανίδα τραγουδοποιός είναι η σύζυγος του κιθαρίστα Ritchie Blackmore. Από το 1997 ,είναι επίσης η τραγουδίστρια του παραδοσιακού φολκ project, που ονομάζεται Blackmore's Night.
Μετά από περίοδο 15 χρόνων αρραβώνα (ούτε σε ελληνική ταινία να ήταν), η Candice και ο Blackmore παντρεύτηκαν στις 5 Οκτωβρίου 2008 σ ένα κάστρο στο Hudson.
Η κόρη τους Autumn Esmerelda Blackmore, γεννήθηκε στις 27 Μαΐου, 2010, και ήταν η έμπνευση του άλμπουμ Autumn Sky των Blackmore's Night το οποίο κυκλοφόρησε πριν από ένα χρόνο περίπου.
Φέτος η Candice Night κυκλοφορεί το σόλο της άλμπουμ που ονομάζεται Reflections.

http://candicenight.com

Lulu - the collaboration between Lou Reed and Metallica


Lulu, ονομάζεται το διπλό άλμπουμ του τραγουδοποιού Lou Reed, και του heavy metal συγκροτήματος Metallica. Το άλμπουμ κυκλοφορεί 31 Οκτωβρίου 2011 παγκοσμίως εκτός από την Βόρειο Αμερική που κυκλοφορεί μία μέρα μετά.
Η συνεργασία άρχισε το 2009 όταν Metallica και ο Lou Reed εμφανίστηκαν σε ειδική συναυλία, στην Επέτειο για τα 25 χρόνια Rock and Roll Hall of Fame. Μετά από αυτή την εμφάνιση η ιδέα της συνεργασίας Metallica και Lou Reed συνέχιζε να παίρνει διαστάσεις. Όμως θα αρχίσουν να εργάζονται μαζί δύο χρόνια μετά.
Τον Φεβρουάριο του 2011 ο κιθαρίστας των Metallica Kirk Hammett θα αναφέρει επίσημα σε συνέντευξη του, ότι τον Μάιο 2011 το συγκρότημα θα αρχίσει να εργάζεται σε κάτι που δεν είναι 100% δίσκος των Metallica . Αυτό το μυστικό project, τελικά είναι η συνεργασία του συγκροτήματος με τον Lou Reed. Οι ηχογραφήσεις του άλμπουμ, ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Ιούνιο.
Αρχικά σκοπός της συνεργασίας ήταν να ηχογραφήσουν ξανά υλικό που είχε γράψει ο Reed πριν από χρόνια. Μεταξύ αυτών των ακυκλοφόρητων ντέμο ήταν μία συλλογή από τραγούδια που γραφτήκαν για το έργο που ονομάζεται Lulu. Πρόκειται για μία θεατρική παραγωγή σε δύο μέρη που αρχικά γράφτηκε από τον Γερμανό Frank Wedekind. Ο Reed θα μοιραστεί αυτά τα ντέμο με τα μέλη των Metallica οι οποίοι με την σειρά τους έβαλαν την δική τους πινελιά.
Σημειώστε ότι η διαφημιστική αφίσα του άλμπουμ απαγορεύτηκε πρόσφατα στους σταθμούς των τρένων και του Underground στο Λονδίνο.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

REM Split


Δυστυχώς μετά από 31 χρόνια διαλύονται οι R.E.M. Περισσότερα στο http://remhq.com

John Du Cann of Atomic Rooster RIP


Έφυγε δυστυχώς ο κιθαρίστας John Du Cann από καρδιακή προσβολή.
Ο John Du Cann έγινε αρχικά γνωστός με τους Atomic Rooster, και έπαιξε σε επιτυχίες του συγκροτήματος όπως το Devil’s Answer. Επίσης έλαβε μέρος στην Γερμανική περιοδεία των Thin Lizzy το 1974, συνεργάστηκε με τον Francis Rossi και γνώρισε σόλο επιτυχία με το Don’t Be A Dummy το 1979.
Ο Du Cann επίσης υπήρξε μέλος των προοδευτικών συγκροτημάτων Andromeda και Bullet.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Το Ημερολόγιο του Αδάμ και της Εύας του Μαρκ Τουέιν



Πρόκειται για μια πρωτότυπη και ανατρεπτική εκδοχή της γνωστής ιστορίας των Πρωτόπλαστων, ειδωμένης μέσα από τη δαιμονικά σαρκαστική ματιά του Μάρκ Τουέιν.
Ο ιδιοφυής Αμερικανός λογοτέχνης εμπνέεται από τον βιβλικό μύθο και ανασυνθέτει την συνάντηση του πρώτου άνδρα και της πρώτης γυναίκας από καταβολής κόσμου, για να καταγράψει με τη μορφή ημερολογίου και με απολαυστικά ζουμερές λεπτομέρεις τις πρώτες τους εμπειρίες και... τα επακόλουθά τους.
Άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με τρυφερότητα, ο Τουέιν ταξιδεύει στον χώρο και τον χρόνο και παρακολουθεί τους ήρωές του, από τα πρώτα τους βήματα στον Κήπο της Εδέμ μέχρι τη σύγχρονη Νέα Υόρκη, αναζητώντας τα αίτια της ανεξάντλητης διαμάχης των δύο φύλων, αλλά ταυτόχρονα και το μυστικό, σχεδόν θεϊκό εκείνο συστατικό που μπορεί να ενώσει βαθιά δυο ανθρώπινες ψυχές με τα αιώνια και ακατάλυτα δεσμά της αγάπης.
Ένα χειροποίητο, απολαυστικό, μιούζικαλ «τσέπης», σκηνοθετημένο από την Λίλλυ Μελεμέ με πρωτότυπη μουσική και τραγούδια από τις Παράξενες Μέρες, που ακροβατεί με ορθάνοιχτο βλέμμα και ψυχή, ανάμεσα στο γέλιο και το δάκρυ, χωρίς να χάνει ούτε λεπτό το δαιμόνιο χιούμορ του.
Μια παράσταση αφιερωμένη σε όλες εκείνες τις γοητευτικές ή αδέξιες «πρώτες μας φορές» που κάποτε διψάμε να ξαναζήσουμε και κάποτε λαχταρούμε να ξεπεράσουμε, αλλά, σίγουρα, αξίζει να θυμόμαστε.

Με τους: Βασίλη Ανδρέου, Άννα Κουτσαφτίκη, Δημήτρη Μυλωνά

Διάρκεια: 100’

Τιμή Εισητηρίου: 15 ευρώ

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 9μμ, στο Ίδρυμα Αρτος , στη Λευκωσία,
Και
Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 9μμ, στο Θέατρο Ένα, στη Λεμεσό

Πληροφορίες- Κρατήσεις: 99813628 και 96544029

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Oι Skelters live


Oι Skelters live στο 1ο Μουσικό Φεστιβάλ του Κέδρινου Λόφου την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου

Στον πανέμορφο χώρο του Κέδρινου Λόφου, οι Skelters θα παρουσιάσουν τραγούδια από την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά "Explain To Me", νέα δικά τους κομμάτια καθώς και διασκευές από Beatles, U2, John Lennon, Elvis Presley, Queen, Led Zeppelin, Oasis, Rolling Stones, Little Richard, James Brown, Bob Dylan, Doors, Chuck Berry, Roy Orbison, Johnny Cash, Eric Clapton, Nirvana, Police, Dire Straits, Killers, Red Hot Chili Peppers κ.α σε ένα μοναδικό Rock 'n Roll show.


Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου
Κέδρινος Λόφος (Λεωφόρος Όχι, Σέιχ Σού)

Ώρα Έναρξης: 22:00
Είσοδος Ελεύθερη
Τηλ. Κρατήσεων: 6983 66 66 66