Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Το Ημερολόγιο του Αδάμ και της Εύας του Μαρκ Τουέιν



Πρόκειται για μια πρωτότυπη και ανατρεπτική εκδοχή της γνωστής ιστορίας των Πρωτόπλαστων, ειδωμένης μέσα από τη δαιμονικά σαρκαστική ματιά του Μάρκ Τουέιν.
Ο ιδιοφυής Αμερικανός λογοτέχνης εμπνέεται από τον βιβλικό μύθο και ανασυνθέτει την συνάντηση του πρώτου άνδρα και της πρώτης γυναίκας από καταβολής κόσμου, για να καταγράψει με τη μορφή ημερολογίου και με απολαυστικά ζουμερές λεπτομέρεις τις πρώτες τους εμπειρίες και... τα επακόλουθά τους.
Άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με τρυφερότητα, ο Τουέιν ταξιδεύει στον χώρο και τον χρόνο και παρακολουθεί τους ήρωές του, από τα πρώτα τους βήματα στον Κήπο της Εδέμ μέχρι τη σύγχρονη Νέα Υόρκη, αναζητώντας τα αίτια της ανεξάντλητης διαμάχης των δύο φύλων, αλλά ταυτόχρονα και το μυστικό, σχεδόν θεϊκό εκείνο συστατικό που μπορεί να ενώσει βαθιά δυο ανθρώπινες ψυχές με τα αιώνια και ακατάλυτα δεσμά της αγάπης.
Ένα χειροποίητο, απολαυστικό, μιούζικαλ «τσέπης», σκηνοθετημένο από την Λίλλυ Μελεμέ με πρωτότυπη μουσική και τραγούδια από τις Παράξενες Μέρες, που ακροβατεί με ορθάνοιχτο βλέμμα και ψυχή, ανάμεσα στο γέλιο και το δάκρυ, χωρίς να χάνει ούτε λεπτό το δαιμόνιο χιούμορ του.
Μια παράσταση αφιερωμένη σε όλες εκείνες τις γοητευτικές ή αδέξιες «πρώτες μας φορές» που κάποτε διψάμε να ξαναζήσουμε και κάποτε λαχταρούμε να ξεπεράσουμε, αλλά, σίγουρα, αξίζει να θυμόμαστε.

Με τους: Βασίλη Ανδρέου, Άννα Κουτσαφτίκη, Δημήτρη Μυλωνά

Διάρκεια: 100’

Τιμή Εισητηρίου: 15 ευρώ

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 9μμ, στο Ίδρυμα Αρτος , στη Λευκωσία,
Και
Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 9μμ, στο Θέατρο Ένα, στη Λεμεσό

Πληροφορίες- Κρατήσεις: 99813628 και 96544029

Δεν υπάρχουν σχόλια: