Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Lulu - the collaboration between Lou Reed and Metallica


Lulu, ονομάζεται το διπλό άλμπουμ του τραγουδοποιού Lou Reed, και του heavy metal συγκροτήματος Metallica. Το άλμπουμ κυκλοφορεί 31 Οκτωβρίου 2011 παγκοσμίως εκτός από την Βόρειο Αμερική που κυκλοφορεί μία μέρα μετά.
Η συνεργασία άρχισε το 2009 όταν Metallica και ο Lou Reed εμφανίστηκαν σε ειδική συναυλία, στην Επέτειο για τα 25 χρόνια Rock and Roll Hall of Fame. Μετά από αυτή την εμφάνιση η ιδέα της συνεργασίας Metallica και Lou Reed συνέχιζε να παίρνει διαστάσεις. Όμως θα αρχίσουν να εργάζονται μαζί δύο χρόνια μετά.
Τον Φεβρουάριο του 2011 ο κιθαρίστας των Metallica Kirk Hammett θα αναφέρει επίσημα σε συνέντευξη του, ότι τον Μάιο 2011 το συγκρότημα θα αρχίσει να εργάζεται σε κάτι που δεν είναι 100% δίσκος των Metallica . Αυτό το μυστικό project, τελικά είναι η συνεργασία του συγκροτήματος με τον Lou Reed. Οι ηχογραφήσεις του άλμπουμ, ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Ιούνιο.
Αρχικά σκοπός της συνεργασίας ήταν να ηχογραφήσουν ξανά υλικό που είχε γράψει ο Reed πριν από χρόνια. Μεταξύ αυτών των ακυκλοφόρητων ντέμο ήταν μία συλλογή από τραγούδια που γραφτήκαν για το έργο που ονομάζεται Lulu. Πρόκειται για μία θεατρική παραγωγή σε δύο μέρη που αρχικά γράφτηκε από τον Γερμανό Frank Wedekind. Ο Reed θα μοιραστεί αυτά τα ντέμο με τα μέλη των Metallica οι οποίοι με την σειρά τους έβαλαν την δική τους πινελιά.
Σημειώστε ότι η διαφημιστική αφίσα του άλμπουμ απαγορεύτηκε πρόσφατα στους σταθμούς των τρένων και του Underground στο Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: