Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

O ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ, ο ακούραστος, ο αντισυμβατικός, ο συμπαγής καλλιτέχνης με το ψηφιακό alter ego του τη Σβετλάνα και το ηλεκτρικό κουαρτέτο «Πεταμένα λεφτά» έρχεται στη Κύπρο για να παρουσιάσει σε δυο μοναδικές παραστάσεις το υπερθέαμα:
«Mnimonium: τριάντα χρόνια νύχτα».Πρόκειται για ένα δράμα εποχής με όλες τις "αποτυχημένες" στιγμές τριών δεκαετιών που δεν πέρασαν στον κόσμο και δεν είχαν την αποδοχή του κοινού. Σατιρικά κείμενα που όταν τα έγραψε και τα πρωτοπαρουσίασε ήταν πολύ μπροστά -όπως λέει ο ίδιος- από την εποχή τους και γιʼ αυτό μάλλον δεν τα κατάλαβε ο κόσμος τότε.
Με αυτή την παράσταση ο Τζίμης Πανούσης δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στο κοινό που τον παρακολουθεί φανατικά όλα αυτά τα χρόνια, να καταλάβει τι εννοούσε τότε!.
Οι «αντισυμβατικές» συναντήσεις με τον Τζίμη Πανούση, θα λάβουν χώρα στη Λευκωσία 9 Ioυνίου στο Δημοτικό αμφιθέατρο Λακατάμιας και Λεμεσό 11 Ιουνίου στο Δημοτικό κηποθέατρο Λεμεσού η ώρα 9:00 μμ.
Τιμές εισιτηρίων :
Προπώληση 30 ευρώ
Ταμείο 35 ευρώ
Πληροφορίες : 99021492 , 97766098

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 21 ΜΑΙΟΥ.
ΠΡΟΠΩΛΗΣΕΙΣ :
ΛΕΥΚΩΣΙΑ :
1)CYPRUS MALL KIOSK : 22570567
2)LOST WEAR & PLAY : 22103255
3)ENDAGERED SPECIES TATTOO SHOP : 22514402
ΛΑΡΝΑΚΑ :
1)MNS PIANO LTD : 24656730
2)FELLINI SHOES : 24818124
ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ
1)FELLINI SHOES :23827975
ΛΕΜΕΣΟΣ
1)ΚINGSTON ROCK CITY : 99698688
2)TEPEE ROCK CLUB :25328222
3) BRENT CROSS 1 : 25378344
4) BRENT CROSS 2 : 25747814
ΠΑΦΟΣ
1)KALYPSO MUSIC STORE : 26949296

12 σχόλια:

evroskarseras είπε...

Φίλε Μίμη, τι θα γίνει με τις τιμές των εισητηρίων? Επελλάναν μας. Ο θεός ας πούμε πλεόν, να πάεις Αθήνα να δείς Pink Floyd εν πιο φτηνά. Επήα Λάρνακα να δω τον Παυλίδη, 25 εισητήριο + 20 πεζίνα + 5 η μπύρα επι πόσες ενα πιείς. Τωρά εννα μου πέιτε δύσκολοι τζαιροί. Ξέρω το. Άτε τι να πείς...

Mίμης Κωνσταντίνου είπε...

Έχεις απόλυτο δίκαιο. Στην Ελλάδα είναι πιο χαμηλές οι τιμές. Ξέρω όμως ότι για παράδειγμα ο διάφοροι Δήμοι Κοινότητες κλπ βάζουν τεράστιους φόρους θεάματος. Τι να κάνουμε..μπανανία..

evroskarseras είπε...

Στο πόσο να ανέρχεται ο φόρος Θεάματος ολάν, το πολλύ 10% λαλέι ο google. Στα 35 ευρώ δηλαδή 3.5 το πολλύ. Επίσης αμμα φέρνουν οι δήμοι καλλιτέχνες, συνήθως το εισητήριο εν πολλά πιο φτηνό αν δεν εν τζαι μούχτιν οπότε φίλτατε το πρόβλημαν εν αλλού μάλλον και όχι στον φόρο θεάματος. Νομίζω δεν μπορώ να είμαι τζαι σιόυρος. Τέλοσπάντων τι τα γυρέφκουμεν τωρά. Τελικά Κύπρο είτε ροκκάς είσαι, είτε μετταλλάς είσαι, είτε clubber τζαι καλά, η κκελλέ σου εν μεστην βούρκα. όπου πάεις τζαι πάιζει event έφαστην.

Μίμης Κωνσταντίνου είπε...

Ορθός....Και όχι μονο στα events. Στα βιβλία, περιοδικά, cds κλπ. Α ξεχασα να σου πω σε έβαλα και στα λινκς. Σε ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Σωστα.
Ειδα προ τζιαιρο την τιμη τζι ειπα παι παι.
Ας παν τζινοι εν νωθουν οτι εν θυματα

Andreas

Ανώνυμος είπε...

Ενα παλιο σλογκαν καποιου παλιου πολυκαταστηματος ελεγε: «πριν από σας για σας».

Αν το παραφρασουμε λιγο για να το προσαρμοσουμε στη συμπεριφορα των εμπλεκομενων στην διοργανωση της οποιας καλλιτεχνικης εκδηλωσης τον τελευταιο πολύ καιρο, θα λεγαμε «πριν από σας για ΜΑΣ».

Οσο γι’ αυτο που λες Μιμη οτι στην Ελλαδα οι τιμες είναι χαμηλοτερες δεν θα συμφωνησω καθολου. Παραδειγμα:Η τιμη για τους Roxette, που θα παιξουν στις 27-5 στην Αθηνα, συγκροτημα της μιας επιτυχιας καπου στον χωροχρονο, είναι 40 ευρω!!!
Για τους Charlatans,σαφως πιο επιτυχημενους, που επαιξαν & Θεσσαλονικη ηταν 43.

Το target group και των δυο συγκροτηματων ΔΕΝ είναι οι 18-30αρηδες. Κανω λαθος; Αν, λοιπον, ενα παντρεμενο ζευγαρι θα ηθελε να παρακολουθησει καποια από τις συναυλιες,θα επρεπε να δωσει 80-85 ευρω. Με μετακινηση και μια μπυριτσα όπως λεει κι ο φιλος παραπανω θα φτασουμε τα 100. Για μια εξοδο. Και τα παιδακια τους μετα θα φανε cd, προφανως.

Επειδη εχει παραγινει αυτο το θεμα της τιμης των εισιτηριων, εχω αποφασισει, ακομα απο τις μερες π.Χ. (προ Χρεωκοπιας), οτι για μενα μεχρι εδω ηταν. Ευτυχως η δισκοθηκη μου ειναι αρκετα ενημερωμενη, βοηθουντος και του διαδικτυου, οπως επισης και η βιβλιοθηκη και η ταινιοθηκη μου. Ισως μια ζωη να μην μου φτανει για να τα απολαυσω όλα, επομενως δεν θα παρω.
Και θα ελεγα σε καλλιτεχνες και διοργανωτες «κυριοι,εχουμε κι εμεις την αξια μας!!!»

Οσο για τους αθωους καλλιτεχνες,εναλλακτικους ή ανταλλακτικους ή ο,τι άλλο, στα αρκετα χρονια που παρακολουθουσα συναυλιες ΕΝΑΣ και ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ εκανε συναυλια δωρεαν, ο λατρευτος και πολυαγαπημενος Νικος Παπαζογλου. Κι όχι στο πουθενα, ή στο μπαρακι τρυπα αλλα μεσα σε μια τρατα μπροστα στην παραλια της Θεσσαλονικης εν ετει…ε…εν ετει δε θυμαμαι,σορρυ! Χωρια που οι συναυλιες του παντα ειχαν το χαμηλοτερο εισιτηριο κι επαιζε ο ανθρωπος ασταματητα.

Που’ναι οοοολοι αυτοι οι καλλιτεχνες που μας φλομωσαν με παχια λογια τα προηγουμενα χρονια ,αναφερομαι σε εγχωριους τωρα όπως καταλαβαινεις, να πουν «ελατε βρε παιδια δωρεαν, να μαζευτουμε να τραγουδησουμε, να σας ευχαριστησουμε για τα χρυσα κουταλια που μας αγορασατε και τρωμε». Αυτό το απλο, όχι να διαμαρτυρηθουμε ή να σηκωσουμε γροθιες, να τραγουδησουμε λιγο να χαμογελασουμε.

Συγγνωμη για το μακρυναρι, αλλα αν η τεχνη κραταει τον ανθρωπο ξυπνιο, καιρος να το εκμεταλλευτουμε για να μην μας κανουνε αλλοι τους ξυπνιους.

-ΑΤΠ-

Μίμης Κωνσταντίνου είπε...

@ΑΤΠ, Παπαζογλου μόνο ένας και μοναδικός. Δες τι γίνεται τώρα. Μετά την επανάσταση του διαδικτύου, οι δισκογραφικές τα βρήκαν σκούρα, οι πώλησης των cd έπεσαν στον πάτο και το μεγαλύτερο όπλο των καλλιτεχνών είναι οι συναυλίες. Έτσι βλέπουμε συγκροτήματα που χάθηκαν στον χρόνο να ξαναδημιουργούνται για χάρη της αρπαχτης. Πρόσφατο παράδειγμα στην Κύπρο η περιοδεία των Deep purple που ενέταξε και την Κύπρο στο πρόγραμμα για να μεγαλώσει το πορτφολιο τους. Έτσι οι καλλιτέχνες επενδύουν στις συναυλίες, Όσο για τις τιμές σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ναι θεωρώ ότι στην Ελλάδα οι τιμές είναι σχετικά χαμηλές. Στην Κύπρο είναι αψυχολόγητα πιο ακριβές.

DaisyCrazy είπε...

όντως πανάκριβα τα εισητήρια κι ακόμα πιο ακριβά για αλεξίου! μα 50 ευρώ το άτομο; δηλ. αν θέλει να πάει μια οικογένεια με 2 παιδιά πρέπει να δώσει 200 ευρώ; παν καλά;!

νομίζω η λύση είναι να μην πηγαίνουμε σε τόσο ακριβές συναυλίες όσο κι αν αγαπούμε τους καλλιτέχνες μέχρι να πάρουν χαμπάρι οι διοργανωτές ότι σταματήσαμε να είμαστε θύματα τους.

Ανώνυμος είπε...

Όπως θυματα καταντήσαμε να έμαστε όταν απο το βιντεο πηγαμε στο dvd και μετα στο highdefinitio και μετα στο bluray, από το βινιλιο, στο cd κλπ κλπ και αναγκαζόμαστε να φτιάχνουμε ξανα τις συλλογές μας. Γενικά θέλω να ρωτήσω μπορούμε να αποφεύγουμε αυτές τις καταστάσεις με την αποχή μας?

Ανώνυμος είπε...

@Μιμη,θα συμφωνησω οτι αυτο κανουν οι δισκογραφικες. Ετσι ειναι οπως λες. Εμεις ομως τι κανουμε;

Κι επειτα ειναι ιδια τα ελληνικα οικονομικα μεγεθη με τα ευρωπαϊκα; Εκτος του οτι ειμαι σιγουρη, διοτι δεν γνωριζω απο πρωτο χερι, πως η προσβαση στους συναυλιακους χωρους εκει θα γινεται με περισσοτερους του ενος τροπους. Και με μαζικα μεσα μεταφορας.

Οχι οπως στο Ελλαντα που αν δεν διαθετεις αυτοκινουμενον θεωρεισαι γ' κατηγοριας και ανθρωπος του 18ου αι.

Οσο για τις υπερβολικες τιμες στην Κυπρο, καποιος θα μπορουσε να προβαλλει ως δικαιολογια την αποσταση και το σαφως πιο περιορισμενο ακροατηριο. 'Καποιος' λεγοντας, εννοω απο δισκογραφικες ή εταιρειες παραγωγης, οχι εμενα παντως.:)

Εχω παραδειγματα συναυλιων με μεγαλα και σοβαρα ονοματα της κλασσικης μουσικης που εμφανιστηκαν στο Μεγαρο Μουσικης Θεσ/νικης με εισιτηριο 30 ή και -ναι- 10 ευρω (με συμμετοχη του Δημου αυτο) οταν την ιδια μερα ο Nick Cave κοστιζε 50! Ειναι τοσοι οι κλασσικοφιλοι στην Ελλαδα (που σημαινει θα γινει κοσμοπλημμυρα και θα γεμισουν τα ταμεια) και δεν το ηξερα; Το Μεγαρο Μουσικης ειναι τοσο υπερανω χρηματων; Απλως εχω καταληξει οτι κανουν ο,τι θελουν.

Κλεινοντας να προσθεσω σ' αυτα που εγραψε η DaisyCrazy (συμφωνωντας απολυτα) οτι οταν αναφερομουν στο πρωτο μου σχολιο σε εγχωριους καλλιτεχνες, κατα νου ειχα, εκτος των αλλων, και την κ.Αλεξιου.

-ΑΤΠ-

Μίμης Κωνσταντίνου είπε...

Ένας ήταν τελικα Παπαζογλου...Α να πω και για τον Σαβοπουλλο και την παρεα του

Ανώνυμος είπε...

@Μιμη, ενας ηταν. Γι' αυτο και στον τελευταιο αποχαιρετισμο υπηρχαν γυρω μου ανθρωποι βουρκωμενοι οι οποιοι ηλικιακα θα μπορουσαν να ειναι γονεις μου.

Οσο για τον Σαββοπουλο, παλι εχεις δικιο. Κι αυτος εδωσε δωρεαν συναυλιες. Τον θυμηθηκα εκ των υστερων.

-ΑΤΠ-