Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

SuperHeavy


Οι SuperHeavy είναι ένα μουσικό supergroup που αποτελείται από τον Mick Jagger, την Joss Stone, τον Dave Stewart, τον Damian Marley, και τον Ινδό τραγουδοποιό A. R. Rahman. Σημειώστε ότι οι Stone και Stewart είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Jagger. Σε συνέντευξη του ο Jagger είχε δηλώσει για τους SuperHeavy ότι ήθελαν να αναμείξουν διάφορα μουσικά στυλ από την reggae στις μπαλάντες, στην ποπ και την ινδική μουσική.
Η δημιουργία των SuperHeavy κρατήθηκε μυστική μέχρι τον Μάιο του 2011. Στις 20 Μαίου 2011, ο βρετανός μουσικός και τραγουδιστής των The Rolling Stones, ο Mick Jagger ανακοίνωσε την δημιουργία του supergroup . Οι Super Heavy ήταν ιδέα του Dave Stewart που γνωρίσαμε με τα συγκροτήματα Tourists, Eurythmics, Vega κλπ . Έμπνευση του η μουσική που απορρόφησε στο σπίτι του στο St Ann Bay, στην Jamaica. Ο Stewart θα πείσει τον Mick Jagger να σμίξουν τους ήχους με Ινδικές ενορχηστρώσεις. Έτσι στην παρέα θα ενταχθεί και ο Ινδός τραγουδοποιός και παραγωγός A. R. Rahman .
Αρχές του 2009 οι Mick Jagger, A. R. Rahman, Dave Stewart, Joss Stone και Damian Marley θα πειραματιστούν στα στούντιο Jim Henson στο Los Angeles. Εκεί θα ηχογραφήσουν 29 τραγούδια σε δέκα μέρες. Μαζί με τους SuperHeavy ο μπασίστας Shiah Coore ο drummer Courtney και η βιολίστρια Ann Marie Calhoun.
Το αποτέλεσμα είναι η κυκλοφορία του άλμπουμ SuperHeavy τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Σαν πρώτο σίγκλ κυκλοφόρησε το τραγούδι Miracle Worker στις 7 Ιουλίου 2011. Θα ακολουθήσει το Satyameva Jayathe .

Δεν υπάρχουν σχόλια: