Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Director's Cut η επιστροφή της Kate Bush


Δεν είναι παράξενο που το Director's Cut αρχίζει με καμπάνες. Σίγουρα για όλους τους φίλους της Καιτούλας η δισκογραφική επιστροφή της είναι γιορτή…
Το Director's Cut κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάιο και εισέβαλε στα Βρετανικά τσιαρτ στην θέση 2 στις 22 Μαΐου 2011. Σημειώστε ότι σε αυτή την θέση είχαν φτάσει και τα δύο άλμπουμ τα οποία είναι η πηγή για την δημιουργία του Director's Cut: το The Sensual World και το The Red Shoes. Το Director's Cut περιλαμβάνει 11 ξαναδουλεμένα και επαναηχογραφημένα τραγούδια και είναι η πρώτη επίσημη κυκλοφορία της Kate Bush από την εποχή του άλμπουμ της Aerial του 2005.
Το Director's Cut έχει κυκλοφορήσει σε ψηφιακή μορφή, σε κανονικό CD σε ειδική deluxe έκδοση που περιλαμβάνει εκτός από το Director’s Cut, το The Sensual World και το The Red Shoes (re-mastered από ψηφιακή σε αναλογική μορφή) και σε διπλό βινύλιο. Το Director's Cut ηχογραφήθηκε χρησιμοποιώντας αναλογικό εξοπλισμό επειδή δεν άρεσε ποτέ στην Bush "ο σκληρός –κοφτός ήχος" του ψηφιακά ηχογραφημένου άλμπουμ The Red Shoes . Η Kate νοιώθει ότι οι νέες ηχογραφήσεις είναι πιο ζεστές και ολοκληρωμένες.
Όσον αφορά τους νέους στίχους του τραγουδιού "The Sensual World", που τώρα ονομάζεται "Flower of the Mountain", η Kate Bush είχε αναφερθεί σε συνέντευξη της. Συγκεκριμένα ανάφερε ότι στην αρχική μορφή του "The Sensual World" χρησιμοποίησε υλικό από το Ulysses του James Joyce. Όταν όμως ζήτησε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει αυτό το υλικό τότε η άρνηση την οδήγησε να γράψει τους δικούς της στίχους για τις ανάγκες του τραγουδιού. Τελικά με την έναρξη του Director's Cut, ζήτησε ξανά τα δικαιώματα για να χρησιμοποιήσει υλικό από το Ulysses και αυτή την φορά η απάντηση ήταν θετική.
Όλα τα κύρια φωνητικά του Director's Cut έχουν ξαναηχογραφηθεί και μερικά από τα τραγούδια μεταμορφώθηκαν σε πιο χαμηλούς τόνους για της ανάγκες της πιο ώριμης φωνής της Kate Bush. Στα τραγούδια συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Steve Gadd ο μπασίστας Danny Thompson και η Mica Paris.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kate Bush forever

Ανώνυμος είπε...

Το οτι η Καιτουλα δεν μας ξεχναει, σ' αυτα τα χρονια της χολερας, απο μονο του ειναι ευτυχης παρηγορία. Και τονιζω την λεξη στο "ι", οπως τη συναντουμε στα ευαγγελια, διοτι η sweet Kate ειναι θρησκεια!

-ΑΤΠ-

Μίμης Κωνσταντίνου είπε...

Μ'αρεσει μ' αρεσει....μ αρεσει