Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

Father and son - Το μήλο κάτω από την μηλιά.


Ο μουσικός Liam Finn γεννήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 1983 στην Μελβούρνη της Αυστραλίας. Από νωρίς θα μετακομίσει στη Νέα Ζηλανδία μαζί με τους γονείς του που δεν είναι άλλοι από τον Neil Finn (γνωστός από τους Split Enz και Crowded House) και την Sharon Finn.

Το 2007 ο Liam ήταν ο τραγουδιστής των Betchadupa από την Νέα Ζηλανδία. Φέτος κυκλοφόρησε το ντεπούτο του σόλο άλμπουμ με τίτλο I'll Be Lightning το οποίο είναι αρκετά καλό. Στο άλμπουμ περιγράφει μουσικά, τις εμπειρίες του από τη ζωή του στο Λονδίνο.

Ο Liam Finn δεν είναι ο μόνος καλλιτέχνης που έχει διάσημους γονείς. Και άλλοι πολλοί μας απασχόλησαν στο παρελθόν όπως ο αξέχαστος Jeff Buckley (γιος του Tim Buckley) και ο Jacob Dylan (γιος του Bob). Την Τρίτη 19 Αυγούστου (22:00 -24:00) θα σας παρουσιάσουμε ένα σχετικό αφιέρωμα στους καλλιτέχνες με διάσημους γονείς. Εννοείται ότι η δική σας συμμετοχή είναι απαραίτητη…

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σημερα εχουμε μαθημα θρησκευτικων & Μουσικης (Βιβλιο Μουσικης Γεννεσεως),Βιολογιας (αυτονοητον) και Κοινωνιολογιας (κοινως κουτσομπολιου-ποιος με ποια,ποια με ποιον-) ταυτοχρονα!Στα θρησκευτικα ως γνωστον ολοι χαβαλεδιαζαμε κι ηταν ευκαιρια να παρουμε καναν ευκολο βαθμο,στο μαθημα Μουσικης ειχαμε 9,5 φορες στις 10 κενο,την Βιολογια την μισουσα,Κοινωνιολογια δεν ξερω ημουν σε αλλη δεσμη.Για να δουμε:

O Frank (Sinatra) εγεννησε την Nancy, o Bob (Marley) εγεννησε τον Ziggy, ο John (Lennon) εγεννησε τους Julian & Sean (απο την ενωση του με την Yoko Ono ετουτος), ο Ringo (Starr) εγεννησε τον Zak, o Elvis εγεννησε την Lisa Marie, ο Fela (Kuti) εγεννησε τον Femi, ο Nat (King Cole) εγεννησε την Natalie, απο την ενωση του Serge (Gainsbourg)με την Jane Birkin εγεννηθη η Charlotte, ο Maurice (Jarre) εγεννησε τον Jean Michel-Hallelujah!-, o Ravi Shankar εγεννησε την Nora Jones, απο την ενωση του John Phillips με την Michelle(The Mamas & The Papas) εγεννηθη η Chynna, o Brian Wilson (Beach Boys) εγεννησε τις Carnie+Wendy και τα τρια αυτα τελευταια τεκνα εδημιουργησαν τo μουσικον σχημα Wilson Phillips.

Ξεχωριστο κεφαλαιο στο Βιβλιο Μουσικης Γεννεσεως κατεχει ο Johann Sebastian (Bach),o οποιος εγεννησε 5 υιους (& 5 θυγατερες επισης),αξια τεκνα του πατρος τους με προεξαρχοντα τον Carl Phillip Emmanuel.(Tους αλλους θα τους βρειτε ευκολα και στο διαδικτυο διοτι διαθετουν δυο με τρια ονοματα και θα ξημερωθουμε).

Ουφ!Τελειωσα.Αυτα θυμαμαι απ' το σχολειο.

-ΑΤΠ-

Ανώνυμος είπε...

Και στη βιολογια τελικά παιρνεις άριστα γιατί την έσμηξες με την μουσική, την ανακάτεψες με ωράια ελληνικά και την χρωμάτισες από το το πουθενά. Μπράβο σου! Δεν το λέω συχνά αλλά είσαι φανταστική!!

Pan είπε...

Καλησπέρα σας!

Τι μάθημα, διδακτορικό ήταν αυτό!