Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

Cloudbusting ....και το νερό νεράκι!!!



Την περασμένη Τρίτη όταν μετέδωσα από την εκπομπή το τραγούδι της Kate Bush "Cloudbusting" θυμήθηκα το videoclip του τραγουδιού, στο οποίο η Bush υποδύεται ένα νεαρό αγόρι και ο ηθοποιός Donald Sutherland, τον πατέρα εφευρέτη. Ο Sutherland φτιάχνει μια μηχανή που πυροβολεί τα σύννεφα και δημιουργείται βροχή. Και μετά θυμήθηκα το σοβαρό πρόβλημα που έχομε εδώ στην Κύπρο από την έλλειψη νερού και ανατρίχιασα……….

Ας ακούσουν οι «μεγάλοι» εδώ στην Κύπρο το "Cloudbusting" και ας βρουν και αυτοί ένα τρόπο ώστε το λυθεί το πρόβλημα του νερού το οποίο θεωρώ ίσως το μεγαλύτερο μετά την τουρκική Εισβολή στο νησί .!!

Για το "Cloudbusting να πούμε ότι είναι παρμένο από το άλμπουμ Hounds of Love της Kate Bush και κυκλοφόρησε σαν σίγκλ στις 14 Οκτωβρίου 1984 και έφθασε μέχρι την θέση 20 στα Βρετανικά τσιαρτ . Η δεύτερη πλευρά του σίγκλ ήταν "Burning Bridge". Το τραγούδι διασκευάστηκε , από τους Ιταλούς μεταλλάδες Novembre, από τους Αμερικανούς Twilight Singers και από την Αμερικανίδα singer-songwriter Charlotte Martin .

Μίμης Κωνσταντίνου 13/6/2008

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απ' τα ελαχιστα τραγουδια,που απ' τις πρωτες νοτες του μου 'ρχεται στο νου το videoclip του.Ποσα χρονια πισω με γυρισες!Οταν ψαχναμε με το μικροσκοπιο για αναλογες μουσικες και clip στην ελληνικη τηλεοραση.Ευτυχως που υπαρχει το διαδικτυο και κανει πραγματικοτητα τα περισσοτερα εφηβικα μας μικρο-ονειρα.(Ενταξει,τα σωστα νουμερα του λοττο ακομα δεν τα βρηκα,αλλα ισως φταιει οτι δεν παιζω κιολας!!)
Τωρα περι λειψυδριας τι να σου πω.Βρες την πατεντα της "βροχομηχανης",κανε και μια επικληση στον Μεγαλο Μανιτου,και ποιος ξερει...

-ΑΤΠ-

ΥΓ.Ειναι Κυριακη μεσημερι,πινω τον δευτερο φραπε μου μπας κι ανοιξει το ματι μου,σχολιαζω εδω κι ακουω στη διαπασων την καινουρια Madonna.(Ντροπη;μμμμ...)

Ανώνυμος είπε...

Με την βοήθεια του Μανιτού αλλά και της μουσικής απόψε θα μεταδώσω, την δεύτερη ώρα, μία λίστα με τραγούδια τα οποία σχετίζονται με το νερό. Εσύ ΑΤΠ είμαι σίγουρος ότι θα συμπληρώσεις την λίστα με μαεστρία ….Αναμένω την ανατροφοδότηση σου.

Ανώνυμος είπε...

Με χαρα να σας εξυπηρετησουμε!Εδω ειναι μερικα που αλιευσα απο μια πολυ προχειρη ματια σε βινυλια και cdια.Το λοιπον.Εχουμε και λεμε.
MUST
Για αρχη ινδιανικο επικλητικο βροχης Raindance-Raindance.
Have you ever see the rain & Here comes the rain again σε οποιαδηποτε εκτελεση.WATERBOYS of course.
ΛΙΓΟΤΕΡΟ MUST
1-2.C.ARMSTRONG-Weather storm-After the storm
3.S.McLACHLAN-T.AMOS-Flood
4-5.ECHO & THE BUNNYMEN-Seven seas-Ocean rain
6.THE DOORS-Riders on the storm
7.S.HARLEY & COCKNEY REBELS-I wish it would rain(κι αυτο must εδω που τα λεμε & επισης το ομωνυμο απο Temptations αν δεν λεω κοτσανα)
8.RANDY NEWMAN-I think it's going to rain today
9.D.BANHART+ANTHONY-The lake
10.SUFJAN STEVENS-Lake Michigan (νομιζω...κοιτα δεν εχω φαει μεσημεριανο ακομα)
11.L.GERRARD-The sea whisperer (κομματακι αργο,αλλα ευηκοον)
Καπου εδω παραδιδω τα οπλα!Υπαρχει και ο Muddy WATERS,τα διαφορα stormy jazz ασματα,τα 'υδατινα' soundtrack,ακομα και το Βουλγαρικο γιουροβιζιονικο του 2007 ELICA TODOROVA & STOJAN YANKULOV-Voda a.k.a. Νερο (καλα ντε,μη βαρας!).Ελα μωρε,στην τελικη βαλε το 'Βρεχει στη φτωχογειτονια',κλασικο!
Τι εγινε,κυριε,το περναω το μαθημα;

-ΑΤΠ-

Pan είπε...

Καλησπέρα!

Τι έχουμε εδώ;

Τα παιδιά παίζει μόνα τους;

@ ΑΤΠ:

Αν περνάει από το χέρι μου, πας κατευθείαν για διδακτορικό!

Απόψε με καλεί ο Mark στα βραχάκια του Λυκαβηττού, συνεπώς θα με συγχωρέσετε που θα λείψω.

Προς τιμήν του, θα ήθελα να παρακαλέσω να μεταδόσεις οποιοδήποτε από τα όχι-και-τόσο-γνωστά ή πολυ-ακουσμένα τραγούδια των Straits.

Ελπίζω να περάσετε όσο πιο όμορφα γίνεται!

Pan είπε...

"Τα παιδία", εννοείται!

Ανώνυμος είπε...

Αχ!Εσεις θα με βαθμολογεισετε;Τοτε περναω σιγουρα!Καλα να περασεις,μπρε!Θα μας λειψεις το διχως αλλο.

-ΑΤΠ-

Pan είπε...

Φυσικά εγώ θα σε βαθμολογήσω!

Επέβαλα την άποψή μου, πάντοτε με δημοκρατικές διαδικασίες (όχι άμα ήθελε ας έκανε και αλλιώς!!!)!

Και εσείς θα μου λείψετε. Πολύ.