Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

The Barclaycard Mercury Prize 2010 Albums


Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των βραβείων Mercury για το 2010. Τα υποψήφια άλπουμς είναι τα ακόλουθα:
Biffy Clyro 'Only Revolutions'
Villagers 'Becoming A Jackal'
Corinne Bailey Rae 'The Sea'
Mumford & Sons ‘Sigh No More’
Paul Weller 'Wake Up The Nation'
Wild Beasts 'Two Dancers'
Kit Downes Trio ‘Golden’
Laura Marling 'I Speak Because I Can'
Dizzee Rascal 'Tongue N’ Cheek'
Foals 'Total Life Forever'
I Am Kloot 'Sky At Night'
The xx 'xx'

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Παντελής Στόικος στον Τρίτο‏


Η Λουβάνα παρουσιάζει ένα πολύ ξεχωριστό μουσικό αυτή την Πέμπτη 15 Ιουλίου στον Τρίτο, τον τρομπετίστα Παντελή Στόικο από την Ελλάδα.
(Κάποιοι ίσως τον θυμάστε από την μπάντα τα λαικεδέλικα του Θανάση Παπακωνσταντίνου) Θα τον συνοδεύσει η μπάντα Electric Fuzz Bus που αποτελείται
από τους Αντρέα Παντελή (πλήκτρα), Λευτέρη Μουμτζή (μπάσο) και Στέλιο Ξυδιά (τύμπανα). Μαζί θα παίξουν συνθέσεις τους και θα αυτοσχεδιάσουν εκτεταμένα.
Επίσης θα εμφανιστούν ο DJ Tony Cusack και η κυπριακή avant garde μπάντα Roland Barthes που αποτελείται από τους Παναγιώτη Μηνά και Αντρέα Τραχωνίτη
και special guest τον Άντη Σκορδή.
To event θα είναι επίσης το closing party του Πάνθεον για το καλοκαίρι.

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Cranberries Support Act: Rosebleed


Οι πέντε Rosebleed είναι μαζί ως μπάντα με την ίδια σύνθεση εδώ και έξι χρόνια. Αυτό ίσως δεν φαντάζει εντυπωσιακό εκτός αν κάποιος αναλογιστεί ότι σήμερα οι ηλικίες των μελών της μπάντας είναι από 21 έως 23!

Η επιτυχία άρχισε να χτυπά τη πόρτα στους Rosebleed όταν ξεχώρισαν, από το 2006 κιόλας, μέσω του θεσμού του Schoolwave. Το 2007 κέρδισαν στον διαγωνισμό του Ωδείου Φ.Νάκας και υπέγραψαν με τη Sony η οποία κυκλοφόρησε το 2008 το ep "Stories" με τρία τραγούδια, από τα οποία το Until Next Time γνώρισε μεγάλη επιτυχία, έγινε βίντεο, έμεινε επί μήνες στα charts και προτάθηκε για δύο βραβεία στα Mad WMA του 2009.

Η μπάντα έκανε τη πρώτη της περιοδεία μαζί με τους Μatisse την άνοιξη του 2008 και τον Μάιο άνοιξε για τους Hooverphonic.

Τον Ιούλιο του 2009 άνοιξε με μεγάλη επιτυχία τη συναυλία του μεγάλου Carlos Santana στο ΟΑΚΑ μπροστά σε πολλές χιλιάδες κόσμο και λίγες μέρες μετά ολοκλήρωσε τις ηχογραφήσεις του πρώτου της άλμπουμ. Μετά τη προσθήκη και ενός ντουέτου με τον Φιλ. Πλιάτσικα το άλμπουμ τιτλοφορήθηκε 'White Balloons' και κυκλοφόρησε στις 7 Δεκεμβρίου 2009 σε παραγωγή του διεθνούς φήμης Clive Martin.

Μια εκτενής περιοδεία δεκάδων εμφανίσεων, μερικών από τις οποίες και με τους Puressence, απλώνεται στην Ελλάδα από τον Νοέμβριο του 2009 έως τον Απρίλιο του 2010 με κατάληξη ένα γεμάτο Κύτταρο στις 6.5.2010.

To καλοκαίρι του 2010 περνάει με αρκετές εμφανίσεις, γεγονός πρωτόγνωρο για Ελληνική indie rock μπάντα! Οι Rosebleed εμφανίζονται στο Anorak Festival, στο River Party και σε αρκετά άλλα φεστιβάλ, μερικά από αυτά μαζί με τον πρώην Archive, Craig Walker! Σημαντικότατη στιγμή τους αποτελεί η εμφάνισή τους πριν τους Cranberries, στις 14 Ιουλίου 2010!

Aμέσως μετά το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν και οι πρώτες επισκέψεις στο εξωτερικό! Η Βουλγαρία είναι πρώτη στη λίστα ενώ από τον Οκτώβριο ακολουθούν η Βρετανία, η Ιρλανδία και η Γαλλία!

Οι Rosebleed είναι το πλέον ανερχόμενο σχήμα αυτή τη στιγμή στην altrernative rock σκηνή της χώρας μας και έχουν ως κύρια εφόδιά τους την εκπληκτική ωριμότητά τους ως μουσικοί και δημιουργοί και το νεαρό της ηλικίας τους! Το μέλλον διαγράφεται λαμπρό αλλά προς το παρόν έχουμε ένα ακόμα πιό λαμπρό παρόν για να ασχοληθούμε!

Την Τετάρτη, 14 Ιουλίου οι Rosebleed θα ανοίξουν τη συναυλία των Cranberries!

Τιμή εισιτηρίου: 45€