Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

Ute Lemper στη Κύπρο (Κύπρια 2008)



Άγγελοι πάνω από το Βερολίνο και Παρίσι - η μουσική παράσταση της απόλυτης σταρ της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, Ute Lemper, – πολλοί την θεωρούν διάδοχο της Marlen Dietrich. Ερμηνεύει μ΄ενα ξεχωριστό προσωπικό τρόπο τραγούδια των B. Brecht, K. Weill,Edith Piaf Hollander, J. Brel, Yiddish και δικά της Todd Turkisher, ΤύμπαναMark Lambert, κιθάραDon Falzone, μπάσοVana Gierig, πιάνο
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «ΚΥΠΡΙΑ 2008»


Την Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου, 2008
Ώρα: Ξεκινά στις 20:30
Στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου
Τηλέφωνο: 22313010

και

Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου, 2008 στις 20:30
στο Ριάλτο στη Λεμεσό

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Στο καλό Richard Wright


…το τηλέφωνο χτύπησε και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο φίλος ο Σ. Χάρηκα γιατί συνήθως μου μεταφέρει νέα ευχάριστα σχετικά με την μουσική. Το χαμόγελο μου χάθηκε αμέσως όταν άκουσα τον Σ να λέει: «Φίλε τελικά δεν θα καταφέρουμε να δούμε τους Pink Floyd ξανά μαζί. Ο Richard Wright έφυγε…». Μας πως, πότε γιατί…Δυστυχώς !!!

Έτρεξα αμέσως στο διαδίκτυο να πληροφορηθώ. Και έλπιζα να ήταν ψέμα…Όμως όταν τα κείμενα με το όνομα Richard Wright άρχισαν να εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο από την πρώτη γραμμή τα νέα επαληθευτήκαν. Έφυγε σήμερα στα 65 του χάνοντας την μάχη με την επάρατη νόσο.
Ο Richard Wright γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου του 1943 στο Hatch End του Middlesex της Αγγλίας. Φοιτητής τότε, μαζί με τους Roger Waters και τον Nick Mason θα δημιούργησαν τους “Pink Floyd Sound” όπως λέγονταν το 1965. Το 1967 ηχογραφεί μαζί με τους Syd Barrett, Roger Waters και Nick Mason τον πρώτο δίσκο των Pink Floyd. Ήταν μόνο η αρχή του συγκροτήματος που έμελε να έχει μια λαμπρή καριέρα.

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

red red wine and other stories


Κάθε χρόνο αυτή την περίοδο, γιορτάζεται στη Λεμεσό η γιορτή του κρασιού. Ένα πανηγύρι, απεριόριστο κρασί , χορός, γλέντι, φασαρία με πρωταγωνιστές Κύπριους και μη. Δεν θα κρίνουμε την όλη προσπάθεια για τον απλούστατο λόγο ότι έχω να επισκεφθώ την γιορτή του κρασιού περισσότερο από 2 δεκαετίες. Απλώς μας δίνεται η αφορμή για ένα αφιέρωμα στα πιο μεθυσμένα τραγούδια. Αυτή την Κυριακή 7/9/2008, την δεύτερη μας ώρα στην εκπομπή Άστρα κλαμπ. Γράψετε μας και τα δικά σας μεθυσμένα τραγούδια..χικ!

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο


Απόψε 2/9/2008 στην εκπομπή, λίγες μέρες πριν χτυπήσει το κουδούνι ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα σε τραγούδια που αναφέρονται στο σχολείο. Θυμηθείτε για λίγο τα μαθητικά σας χρόνια ….